Welkom op onze site!
Welkom op de site van Frans & Marijke. Wij hebben een wereldreis gemaakt van 12 maanden (14 juni 2008 t/m 14 juni 2009).
In het bestemmingen menu aan de linkerkant kan je per land kiezen voor info over onze reis en over het land zelf evenals onze verhalen en foto's. Tevens kan je iets over ons vinden, voorbereidingen en sponsors. Bezoek ook ons gastenboek! We zijn inmiddels alweer thuis!

Lees hier verder voor een overzicht van onze wereldreis!


Laatste Nieuws

Website bijgewerkt t/m 11 oktober 2009

 
Zo'n vier maanden later..
NL | 's-Gravenzande | 11 oktober 2009
Tsja, en dan ben je alweer zo'n vier maanden in Nederland en ben je al lang en breed gewend aan het normale leven. Alles werkt zo lekker efficiŽnt en ook echt (in plaats van een beetje, alleen na 20:00, alleen als het de goede windrichting is, alleen als het jantje of pietje uitkomt, etc). In het dagelijks leven leek het er na een paar weken al op alsof we nooit waren weggeweest. We kwamen in vele papieren molens terecht, zijn alle familie weer langs geweest en op werk lijkt het alsof men gewoon gewacht heeft met onze terugkomst voordat er wat veranderd kon worden.
 
Het was ook een weerzin met al onze souvenirs. Sommige kleine dingen wisten we al niet eens meer en dan lijken het wel allemaal cadeautjes die je open maakt. Veel dingetjes hebben een plekje in onze woonkamer gevonden, maar een aantal staan ook opgeborgen, wachtend op een nieuw huis waar ze goed tot hun recht zullen komen.
 
Marijke had al heel snel een nieuwe baan. Erg mooi, maar de andere werkwijze was ook wel even wennen. Inmiddels heeft ze haar draai wel weer gevonden en heeft ze zelfs haar studie alweer opgepakt waar ze gebleven was. Frans werkt bij hetzelfde bedrijf en heeft eenzelfde functie inmiddels. Hoewel we aanvankelijk dachten dat we nauwelijks tot niets veranderd waren, kwam het besef een paar weken later helaas toch. Het gaat allemaal een beetje langzaam hier in Nederland met ons leven en we zijn voor erg veel zaken erg afhankelijk van andere mensen. Dit valt ons toch behoorlijk tegen, met name omdat we, op reis, iedere dag wel weer wat anders deden wat meestal leuk was en alles lijkt dus erg snel te gaan, en we waren alleen maar afhankelijk van elkaar.
 
Het is sowieso allemaal onze eigen schuld, want we willen ons huis verkopen, een leuke, uitdagende baan, een boeiende opleiding en al onze zaken weer op orde zoals het hoort. Bij alle bovenstaande zaken kregen we hobbels op onze weg en dat is dan toch irritant.
 
Ook zijn we het er al weer over eens dat we alweer weg zouden kunnen gaan. Geen jaar ofzo, maar we horen stilletjes onze backpack alweer schreeuwen om aandacht. We hebben al onze foto's en filmpjes alweer bekeken en zijn er nog maar nauwelijks aan toe gekomen om er iets zinnigs mee te doen. Marijke is begonnen met een plakboek, maar we schatten de einddatum in op 2011. Om maar niet te beginnen over die uren film..


 
© de Smit | www.wereldwijd.org | 2009 | Alle rechten voorbehouden | Contact |