Parijs

Inleiding:
Als vriend en vriendin is het eigenlijk een soort 'must' om naar Parijs te gaan; de stad der Liefde.

In Augustus 2005 zijn we met de Thalys naar Parijs gegaan voor een aantal dagen. De metro (rechts) hebben we veelvuldig gezien, maar vooral om veel meer andere mooie dingen te zien.

Hieronder volgt een klein foto/reisverslag van de mooiste momenten betreffende architectuur en cultuur.

 

Fotoverslag

Met de Thalys zit je comfortabel en snel in hartje Parijs. Na ingecheckt te zijn in het hotel zijn we een flink stuk gaan lopen. Als je lopen geen probleem vindt is alles in Parijs niet zo gek ver van elkaar. Aan de andere kant heeft Parijs zo'n goed metrostelsel dat je de moeite eigenlijk nooit hoeft te nemen als je er geen zin in hebt.

De eerste dag liepen we langs de Lafayette, de Opera en eindigde bij de MontMartre en de Sacre Coeur

In de 'Galleries de Lafayette' is het eigenlijk altijd druk. Het is een chique warenhuis waar echt van alles en nog wat te koop is. Het mooiste stuk van de Lafayette is de open hal met enorme koepel erboven. In deze hal wordt dan ook het stokpaardje van Parijs verkocht; Parfums..
Ook de volgende dag een wandeling op het programma. Beginnend bij de Bastille verliep de route door 'Place des Vosges' (zie rechts) door de straten van Parijs. De Seine moest overgestoken worden naar de twee eilandjes van Parijs.

Lopend van het ene eilandje naar de andere werd de Notre-Dame duidelijk zichtbaarder. Het aanzicht van de enorme Norte-Dame in de zon was een erg mooie..
Uiteindelijk stopte de wandeling bij het Hotel de Ville (rechts) en Centre Pompidou; het futuristische gebouw welke moderne kunst herbergt.
Uiteraard kon een bezoek aan de Eiffeltoren niet uitblijven. De grootste kunst is het vastleggen van het hele ding van dichtbij.. dit is dus ook niet gelukt.

Het plaatje kan aangeklikt worden voor een Eiffeltoren in de avonduren.

Links het Hotel des Invalides. Het gebouw is tegenwoordig een militair museum en mausoleum voor Napoleon welke in zeven kisten begraven ligt.

 

Een avond afsluiten op een terras voor de Moulin Rouge is een attractie op zich. Hele hordes touristenbussen proberen zich zo dicht mogelijk te wringen rond de Moulin Rouge en dan de mensen welke eruit komen... het is wat duur, maar de gratis show maakt een hoop goed.

De Champs-Elysees is een grote straat waar de dag wel mee te vullen is. Beginnend bij Place de la Concorde is het in een ruk door mogelijk om naar La Defense te lopen; het zakencentrum van Parijs. Wij zijn gestopt bij de Arc de Triomphe (links) en hier zijn we even op gegaan.
Het Louvre is een enorm bouwwerk wat pas echt duidelijk wordt als je erin zit. Vele etages en nog veel meer vierkante meters rondom in het oude paleis. De futuristische piramides gelden als ingang voor vele toeristen.
Het Sainte Marie Madeleine (rechts) is een minder bekend gebouw in de 'Rue de Royal', maar behoort wel tot een van onze favorieten. De enorme zuilen maken een overweldigende indruk alsmede de lengte van het gebouw.

Een echte aanrader is een klim in de Notre Dame tijdens de avonduren. Hoewel het niet mogelijk is helemaal naar boven te gaan is het uitzicht halverwege al voldoende. De klokkentoren kan even bekeken worden en de Gargoyles van dichtbij bekijken is al erg leuk. De drukke, verlichte stad lijkt zo rustig op zo'n hoogte en het uitzicht is simpelweg geweldig.
..En dan volgt het avondrood over de Seine..
Links (Extern) :
Parijs.pagina.nl