Europa Zuid-Amerika OceaniŽ AziŽ
Spanje BraziliŽ Frans PolynesiŽ IndonesiŽ
  ArgentiniŽ Nieuw-Zeeland MaleisiŽ
  Ecuador AustraliŽ Thailand
  Peru   Myanmar
  Bolivia   Laos
  Chili   China
  Paaseiland    
Finland      

Westerse landen vallen in de regel al af. Daar kan je 'later' nog makkelijk heen, zijn duurder om heen te gaat dus weegt zwaar op het budget en zijn (relatief) dichtbij. Aangezien Nieuw-Zeeland en AustraliŽ een logische stap tussen AziŽ en Zuid-Amerika is, doen we die juist wťl.

Zuid-Amerika trekt ons vooral omdat de cultuur ons leuk lijkt, we graag een beetje Spaans willen leren en omdat er zoveel mooie dingen te zien zijn. Colombia is echter iets te gevaarlijk (toch nog teveel ontvoeringen) en het gehele noorden van Zuid-Amerika (inclusief Suriname) is simpelweg onhandig en minder spectaculair dan de rest. We zullen dus vooral het midden en zuiden van Zuid-Amerika bezoeken.

Paaseiland is voor ons een must see door de mysterieuze beelden en Tahiti/Moorea moet bezocht worden als logische tussenstop en omdat we iedereen jaloers willen krijgen met de foto's van perfecte bountystrandjes.

In AziŽ kijken we uit naar het groene IndonesiŽ met fantastische bevolking, cultuur en natuur evenals Thailand. De omringende landen van Thailand zijn hopelijk minder toeristisch, maar niet minder mooi, en ook China is een must see om diverse redenen (Panda's, De Muur, het overweldigende Peking). Helaas kunnen we niet afsluiten in het Midden-Oosten (geen vliegmijlen meer) om het 'vergeten' stuk van AziŽ te kunnen meenemen in onze wereldreis.

 
De term wereldreis klopt in die betekenis dus niet helemaal. Midden- en Noord-Amerika, het Midden Oosten, Antarctica en Afrika worden in zijn geheel niet aangedaan, en AziŽ zal niet in zijn geheel bezichtigd worden. Keuzes moeten gemaakt worden en aangezien we wel voor een uitdaging gaan valt Noord-Amerika al af; dat kan apart wel een keer. Rusland trekt ons niet, Midden-Amerika ligt niet praktisch en is Frans al geweest en Afrika is overgeslagen omdat het onpraktisch reizen is, wij allebei al een groot deel van gezien hebben en er geen tijd voor is..
 
© de Smit | www.wereldwijd.org | 2008-2009 | Alle rechten voorbehouden | Contact |